Over ons

Mijn eigen Chai verhaal

 

Na veel mensen te hebben opgevangen in ons grote huis, kregen we te maken met gericht  antisemitisme. Gelukkig leven we in een tijd, dat wanneer je bedreigd wordt, je er de politie bij kunt halen.

Voor de politie blijft een bedreiging uiteraard een incident zoals zo vele anderen. Voor ons en vooral voor mij persoonlijk was het op déze wijze bedreigd worden, een ervaring die mijn leven voorgoed zou veranderen. De impact was enorm. Het heeft enkele jaren geduurd, dit een plek te geven en er wat mee te gaan doen. Nu is de tijd gekomen dat de uitwerking van deze ervaring de impact ervan zal gaan overtreffen!

Doodswensen heb ik kunnen overwinnen door te leven en van het leven te genieten! Dat is ook precies waar ik mee bezig wil zijn, met LEVEN. Daarom ben ik Chai’s gaan schilderen. Chai is een Hebreeuws woord dat LEVEN betekend. Ik schilder Chai’s in alle mogelijke kleuren! Het is mijn wens dat door de verkoop van deze Chai’s en andere Chai gerelateerde producten mensen meer stil staan bij het leven en een mogelijkheid krijgen zich uit te spreken voor het leven.

Ben je voor de dood of ben je voor het leven ? Is een heel simpele vraag..Deze vraag is een vraag die meestal heel gemakkelijk te beantwoorden is. Maar...als de volgende vraag is: Durf je je uit te spreken voor het leven? Dan wordt het toch vaak een ander verhaal...

Gonny Rijsdijk

Ik realiseerde me, als dit in Nederland, in mijn land kan gebeuren en mij heel persoonlijk kan raken en beschadigen, dat de oorlog niet voorbij is.

Het heeft enkele jaren geduurd om dit twijfelachtige soort voorrecht een plek te geven en er wat mee te gaan doen. Inmiddels ben ik gegroeid in mijn overtuiging dat deze heel persoonlijke aanval ten goede gekeerd, iets positiefs kan opleveren.

Als iedereen een Chai voor het raam zou zetten op 4 en 5 Mei, dan zouden we weer meer stilstaan bij wát we gedenken! Daarnaast is een Chai een mooi en bijzonder kunstwerk dat je zeker als geschenk kunt geven voor allerlei gelegenheden en dus de rest van het jaar gewoon aan de muur hangt.

Er worden inmiddels Chai’s weggegeven aan zieken in ziekenhuizen, aan prematuur geboren kinderen en als geschenk bij een huwelijk.
Het zal u niet verbazen dat ik met een deel van de opbrengst van mijn schilderwerk, doelen steun die zich inzetten voor juiste berichtgeving over antisemitisme en andere vormen van bedreigingen.

Ik hoop op een véél reacties. Kijk gerust rond en staat uw wens, kleur of grootte er niet bij..? Laat mij uw wensen weten, dan komen we vast tot iets moois!

Verf is geduldig en Schilderen is mijn passie!

Dat de Eeuwige U moge zegenen met Leven en met een scherp oog voor schoonheid ervan!

Op het Leven….of wel…. le Chaim!