The Heart of a people. Translated in Dutch

€19,90 €18,00
Article number: ISBN978-94-93102-31-6
Availability: In stock (186)

This book is in Dutch. It is the translation of the book: A Heart of A People written by Moshe Avraham Kempinski

| Gré Albrink

Ik woon in Frankrijk en ik had het boek in 3 dagen binnen! Het uitpakken was een cadeautje op zich. Er zat een mooie chai kaart bij die ik voor het raam heb hangen nu. Ik ben opgegroeid in een Rooms Katholiek gezin. Mijn moeder heeft mij de liefde voor Israel en voor het Joodse volk bijgebracht. Ik ben nog nooit in Israel geweest maar het staat nog steeds op mijn verlanglijstje. Dit boek zie ik echt als een naslagwerk. Het pakt je meteen en elke keer lees ik weer een stukje. Dit boek lijkt me ook een goed idee voor mensen die bijbelstudies geven en meer willen weten over het Joodse denken. Het kan beslist helpen een brug te slaan tussen het joods en het christelijk denken.

| Rob

Ik had dit boek in het Engels al gelezen en toen ik hoorde dat het vertaald werd heb ik als het ware op de uitkijk gestaan om het te kunnen kopen in het Nederlands. Ik heb 4 a 5 meter boeken in de kast staan over het Jodendom. En ik heb ook alle boeken van deze schrijver maar dit boek is wel bij uitstek het boek om te lezen voor iedereen. Israel vrienden en ook niet Israel vrienden.

Christenen kijken vaak vreemd naar Joden. Dit boek, het kloppend hart van een volk, dat hebben we nodig in het Nederlands. Het is goed geschreven, het heeft mij niet gestoord om het in de vertaling te herlezen.

Eigenlijk zou ik aan iedereen twee boeken aanraden om te lezen , het ene is Bloed aan onze handen en het andere is dit boek. Bloed aan onze handen is een is confronterend onaangenaam boek om te lezen. Als je dit boek leest kun je dat andere boek overslaan.

Dit boek is veel vriendelijker, de titel geeft dat ook echt weer. Het is niet dogmatisch en is niet op een aanvallende manier geschreven, toch gaat de auteur niets uit de weg. Alles wat essentieel is staat erin. Ik ben zelf erg rationeel te noemen maar dit boek gaat beslist een niveau verder. Dit boek maakt duidelijk waar het echt om gaat in het leven.Dit boek raakt echt, vanaf het voorwoord tot aan de laatste letter.

| Jenny Weemhoff

Bij het voorwoord waren mijn man ik al zo geraakt door dit prachtige boek. Ik heb er meteen voor al mijn kinderen één gekocht. Dit boek moet gelezen worden!

| Marion Springer

Ik heb dit boek gekocht uit nieuwgierigheid. Het boek pakte me meteen. En meestal ben ik niet zo vlot met boeken. Maar dit boek had ik vrij snel uit. Je hebt boeken waar je de tekst twee keer moet lezen wil je het snappen. Maar dit boek was heel begrijpelijk en eenvoudig geschreven, we zouden dit boek echt moeten promoten. Zo snappen meer mensen het.

5 stars based on 4 reviews